Oτυτικη δυσλειτουργια

O «εύθραυστος» άντρας

Η αμφισβήτηση του ρόλου των φύλων κατά τη δεκαετία του ’70 ανέτρεψε ισορροπίες αιώνων που, κατά κάποιο τρόπο, κρατούσαν το ζευγάρι «δεμένο». «Από αυτήν την  ανακατάταξη, οι άντρες βγήκαν πιο αδύναμοι.

Η γυναικεία απελευθέρωση έφερε στο φως –ειδικά στο πλαίσιο των ζευγαριών– μία μειονεξία και αδυναμία των αντρών, που προηγουμένως ήταν καλά κρυμμένη».

Κατά συνέπεια, αυτή η απώλεια ρόλου επέφερε σύγχυση, ανησυχία και στρες από πλευράς των αντρών, για να μη χάσουν το κοινωνικό τους status και να μην υπονομευθεί περαιτέρω ο δικός τους ρόλος. Το αποτέλεσμα είναι μία σειρά από σωματικές, ψυχολογικές και ψυχοσωματικές διαταραχές που μπορεί να απειλήσουν, πάνω απ’ όλα, τη σεξουαλική ταυτότητα.

θεραπεία πρόωρης εκσπερμάτωσης (κάντε κλικ στη φωτογραφία)

Priligy

Όμως για τους άντρες, η αποσιώπηση ή απόκρυψη της αδυναμίας τους δεν αποτελεί ποτέ λύση του προβλήματος, ειδικά όταν αφορά στη σεξουαλικότητα. Μιλώντας για αυτά τα προβλήματα με τη σύντροφό τους και τον ειδικό γιατρό, δεν δείχνουν αδυναμία.

Αντίθετα, έτσι δείχνουν τη δύναμή τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους να εντοπίσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και πώς να το θεραπεύσουν.

θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας (κάντε κλικ στη φωτογραφία)

viagra

Οι σεξουαλικές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν στον άντρα είναι πολλές:  Πρόωρη Εκσπερμάτιση, Καθυστερημένη Εκσπερμάτιση, Στυτική Δυσλειτουργία, Απώλεια Σεξουαλικής Ορμής, Υπερβολική Σεξουαλική Επιθυμία… Και, πολύ συχνά, ο κοινός αιτιολογικός παράγοντας είναι οι ορμόνες.

Η αντρική σεξουαλικότητα επηρεάζεται ιδιαίτερα από την τεστοστερόνη, μία ορμόνη που παράγεται εκ γενετής και στα δύο φύλα και που στον ενήλικα άντρα φτάνει σε επίπεδα έως και 20 φορές παραπάνω από ότι ήταν στη γέννησή του.

Η τεστοστερόνη «συγχρονίζει» τη σεξουαλική επιθυμία με την ίδια τη σεξουαλική πράξη, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην έναρξη και στο τέλος της στύσης.

Ως εκ τούτου, η τεστοστερόνη αποτελεί το «κέντρο» του ανδρισμού, αλλά τα επίπεδά της δεν είναι σταθερά ή αμετάβλητα. Η μείωση ή η απουσία σεξ μειώνει την ποσότητα τεστοστερόνης που παράγεται από τους όρχεις, ενώ η επανεκκίνηση της σεξουαλικής δραστηριότητας επαναφέρει την τεστοστερόνη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Για τον λόγο αυτόν, η καλύτερη θεραπεία για την απώλεια σεξουαλικής ορμής (λίμπιντο) είναι απλώς να αρχίσετε ξανά να κάνετε έρωτα.

Η δυσκολία της σεξουαλικής επαφής δεν αποτελεί από μόνη της μία ασθένεια ή διαταραχή, αλλά ένα σύμπτωμα ενός ή περισσοτέρων προβλημάτων.

Η σεξουαλική πράξη απαιτεί νεύρα που μεταδίδουν αισθητηριακά μηνύματα στον εγκέφαλο για την εκτέλεση εντολών, αρτηρίες που επιτρέπουν την αιματική ροή στο πέος, φλέβες που εμποδίζουν την αιματική εκροή από το πέος, καθώς κι ένα ισορροπημένο ορμονικό σύστημα. Οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αυτοκίνητο, είναι απαραίτητο να εντοπισθεί η «βλάβη».