Clomid

Το Clomid προορίζεται για τη θεραπεία της γυναικείας στειρότητας, προκεκλημένης από την απουσία της ωορρηξίας. Αυτό βελτιώνει την ωοθητική λειτουργία και το ορμονικό υποβάθρο, επηρεάζωντας διαρκώς την αναπαραγωγική ικανότητα του οργανισμού. Η λήψη του φαρμάκου κατά μέσο όρο αυξάνει 30% τις πιθανότητες θα συλλάβετε.

Το Clomid επίσης χρησιμοποιείται στη θεραπεία των εμμηνορροϊκών διαταραχών. Το φάρμακο θα σας απαλλάξει από οδυνηρές αισθήσεις, δυσανεξία και αλλαγή της διάθεσης πριν από την εμμηνόρροια. Μετά τη λήψη των χαπιών αποκαθίσταται η κανονική περιοδικότητα των εμμηνόρροιων.

Σε μερικές περιπτώσεις συστήνεται να αγοράσουν το Clomid οι γυναίκες, στις οποίες εντοπίστηκε ορμονοεξαρτώμενος καρκίνος μαστού. Το φάρμακο σταματάει την αύξηση του όγκου και εμποδίζει την επόμενη ανάπτυξη της νόσου. Και οι τελευταίες έρευνες υποστήριξαν, ότι η λήψη του φαρμάκου μειώνει πιθανότητα της ανάπτυξης μερικών ειδών των ογκολογικών πατήσεων

clomid clomifen

Clomid

 • Ασφαλίστε τα δεδομένα
 • Ικανοποίηση είναι εγγυημένη!
 • 100 mg
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
10 δισκία 1.70€ 17.00€ παραγγελία
30 δισκία 1.23€ 37.00€ παραγγελία
60 δισκία 1.10€ 66.00€ παραγγελία
90 δισκία 1.02€ 92.00€ παραγγελία

Περιγραφή του φαρμάκου

Το Clomid είναι φάρμακο που ανήκει στην ομάδα αντιοιστρογόνων. Μειώνει τη δραστηριότητα των γυναικείων ορμονών του φύλου και διεγείρει την παραγωγή των ουσιών που είναι απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Η λήψη του φαρμάκου ωφελεί τον οργανισμό:

 • Εξασφαλίζει την ωρίμανση του ωαρίου και την έξοδό του από τη σάλπιγγα (την ωορρηξία).
 • Σταθεροποιεί τον εμμηνορροϊκό κύκλο, ανακουφίζει συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
 • Ανακουφίζει από τις δυσλειτουργικές αιμορραγίες της μήτρας.

Το Clomid πρέπει να αγοράσουν οι γυναίκες που δεν μπορούν να γίνουν έγκυος μόνες τους και δε θέλουν να προσφύγουν σε τεχνητή σπερματέγχυση. Το φάρμακο αποτελεί προσιτή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τις δαπανηρές ιατρικές διαδικασίες

Τι περιλαμβάνει η σύνθεση του Clomid;

Ένα χάπι Clomid περιέχει 50 mg δραστική ουσία Κλομιφαίνη. Το συστατικό ευθύνεται για τη διέγερση της ωορρηξίας και την παρεμπόδιση των επιδράσεων των οιστρογόνων.

Στη χώνεψη της Κλομιφαίνης συμβάλλουν πρόσθετα συστατικά:

 • Λακτόζη,
 • Σκόνη τάλκης,
 • Στεατικό μαγνήσιο,
 • Άμυλο πατάτας,
 • Στεατικό οξύ.

Πώς δρά το φάρμακο;

Η Κλομιφαίνη επιδράει την υπόφυση αυξάνοντας την απελευθέρωση της σειράς των ορμονών:

 • Γοναδοτροπίνες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των γοναδών.
 • Θυλακιοτρόπος και ωχρινοτρόπος ορμόνη συμβάλλουν στην ωρίμανση του ωαρίου και την έναρξη της ωορρηξίας.
 • Προλακτίνη είναι υπεύθυνη για τη γαλουχία,

Το φάρμακο επηρεάζει το επίπεδο των οιστρογόνων μόνο αν περισσεύουν. Αν το επίπεδο των γυναικείων ορμονών του φύλου δεν υπερβάινει το κανονικό και δεν απειλεί την υγεία, το Clomid δεν επιδρά το ενδοκρινικό σύστημα.

Σωστή λήψη του Clomid κατά τη στειρότητα.

Πρέπει να παίρνετε ένα χάπι Clomid πριν από τον ύπνο με αρκετή ποσότητα νερού.

Τη θεραπεία πρέπει να αρχίσετε την πέμπτη μέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου θεραπείας πρέπει να πάρετε 5 χάπια. Την 10-11η ημέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου θα εμφανιστεί ωορρηξία. Είναι η πιο ευνοϊκή περίοδος για τη σύλληψη.

Αν δεν καταφέρατε να συλλάβετε προσπαθήστε να παραγγείλετε το Clomid πάλι και χρησιμοποιήστε το κατά τον επόμενο εμμηνορροϊκό κύκλο. Γιατροί επιτρέπουν να κάνει κανείς 6 προσπάθειες. Μετά τον τρίτο κύκλο θεραπείας είναι απαραίτητο να σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο για 3 μήνες για να ξεκουραστεί ο οργανισμός σας από την επίδρασή του. Κατά τη λήψη το Clomid πρέπει να επισκέπτεσται συνεχώς τον γυναικολόγο για να έλέγχετε την λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Ποιές είναι οι πιθανότηταες να συλλάβετε κατά τη λήψη του Clomid;

Οι πιθανότητες να συλλάβετε κατά την περίοδο της ωορρηξίας αποτελούν 20-45%. Με κάθε κύκλο θεραπείας η πιθανότητα επιτυχίας αυξάνεται.

Αλλά οι προσπάθειες να συλλάβετε πρέπει να συνεχίσετε και τη λιγότερο ευνοίκη περίοδο. Υπάρχει μικρή πιθανότητα γονιμοποίησης των ωοκυττάρων τις ημέρες πριν την έναρξη της ωορρηξίας.

Λήψη του Clomid σε άλλες ασθένειες

Το Clomid συχνά συστήνεται σε γιναίκες που πάσχουν από τον καρκίνο μαστού. Οι ασθενείς της ώριμης ηλικίας, στις οποίες ήρθε η εμμηνόπαυση περισσότερο από έναν χρόνο πριν, πρέπει να παίρνουν 100 mg του φαρμάκου την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας ορίζεται από τον γιατρό. Αν ο όγκος συνεχίζει να αυξάνεται το Clomid ακυρώνεται.

Η δοσολογία του φαρμάκου ορίζεται για κάθε άτομο ξεχωριστά σε εξής ασθένειες:

 • Απουσία εμμηνόρροιας (αμηνόρροια), προκεκλημένη από τη δυσλειτουργία των ωοθηκών.
 • Αιμορραγίες της μήτρας.
 • Σοβαρά συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Πριν τη χρησιμοποίηση του Clomid συμβουλευτείτε οπωσδήποτε με ειδικό. Ο γιατρός θα επιλέξει μια ασφαλή δόση του φαρμάκου και θα ορίσει τη διάρκεια θεραπείας.

Αν μπορούν να παίρνουν το Clomid άντρες;

Το Clomid πρέπει να παραγγείλουν οι άντρες που παθαίνουν την ολιγοσπερμία. Αυτό το φάρμακο σε μικρές δόσεις αποκαθιστά την κανονική λειτουργία των όρχεων και η ποσότητα σπέρματος αυξάνεται. Γιατροί συστήνουν το φάρμακο στους εφήβους με την καθυστέρηση της σεξουαλικής ανάπτυξης. Όταν το περιεχόμενο των ορμονών στο αίμα σταθεροποιείται τα χάπια ακυρώνονται.

Εξάλλου το Clomid είναι πολύ δημοφιλές σε μποντιμπίλντερ. Το φάρμακο αυξάνει τη φυσιολογική παραγωγή τεστοστερόνης μετά τη λήψη των αναβολικών στεροειδών.

Σε ποιούς αναδεικνύται η λήψη του Clomid:

Απαγορεύεται η λήψη κατά τον υψηλό κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, τις οργανικές ασθένειες του νευρικού συστήματος, την οξεία δυσλειτουργία του ήπατος, τις κολπικές αιμορραγίες που δεν έχουν σχέση με τη διαταραχή της ωορρηξίας. Το φάρμακο αναδεικνύται για έγκυους γυναίκες.

Αν το φάρμακο προκαλεί παρενέργειες:

Το Clomid συνήθως είναι καλά ανεκτό και δεν προκαλεί δυσανεξία. Σπάνια το φάρμακο προκαλεί τις εξής παρενέργειες:

 • Ίλιγγο,
 • Έκπλυση αίματος στο πρόσωπο,
 • Αναγούλα,
 • Νευρική εξάντληση,
 • Διάρροια,
 • Δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Επίσης το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει την υπερδιέγερση των ωοθηκών που συνοδεύεται με τον πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, το αυξημένο επίπεδο των οισρογόνων, τον μετεωρισμό και τις αιμορραγίες της μήτρας. Με την εμφάνιση των συμπτωμάτων πρέπει να ρυθμίσετε τη θεραπεία.

Το Clomid αυξάνει την πιθανότητα της θρόμβωσης. Αλλά κατά την τήρηση των οδηγιων και συνεχή επίβλεψη του γιατρού τίποτα δεν απειλεί στην υγεία σας.