Αγοράστε δισκία Diane 35 στη Γερμανία

Diane 35 (αιθινυλοιστραδιόλη + οξική κυπροτερόνη)

Η λειτουργία των σύγχρονων ορμονικών από του στόματος αντισυλληπτικών δεν περιορίζεται στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Ανάλογα με τη σύνθεση, τέτοια φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, να σταθεροποιήσουν τον μηνιαίο κύκλο ή να βελτιώσουν τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Μερικά από αυτά μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών ή ινομυωμάτων της μήτρας. 

Το Diane 35 ανήκει σε αντισυλληπτικά που εξουδετερώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις των ανδρικών ορμονών στον οργανισμό. Τα δισκία περιέχουν ένα μοναδικό σύνολο δραστικών ουσιών που παρέχουν σταθερή αντισυλληπτική και αντιανδρογόνο δράση. Η αγορά του Diane 35 είναι απαραίτητη για γυναίκες που υποφέρουν από ακμή, σμηγματόρροια και άλλες παθολογίες που προκαλούνται από υπερβολική τεστοστερόνη.

Diane 35 τιμή

dianne 35 greece

Diane

 • Ασφαλίστε τα δεδομένα
 • Ικανοποίηση είναι εγγυημένη!
 • 0.035/2 mg
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
21 pills 1.38€ 29.00€ παραγγελία
42 pills 1.26€ 53.00€ παραγγελία
84 pills 1.20€ 101.00€ παραγγελία

Τι είναι το Diane 35; 

Το Diane 35 είναι ένα συνδυασμένο αντισυλληπτικό που περιέχει 2 δραστικά συστατικά: 

 • Συνθετική γυναικεία σεξουαλική ορμόνη αιθινυλοιστραδιόλη. Αποτρέπει τη γονιμοποίηση του ωαρίου και ρυθμίζει τον έμμηνο κύκλο. 
 • Η οξική κυπροτερόνη είναι ένα αντιανδρογόνο. Το φάρμακο ενισχύει την προστασία κατά της σύλληψης και καταστέλλει την επίδραση των ανδρικών ορμονών στον οργανισμό. 

Αν και ο συνδυασμός της αιθινυλοιστραδιόλης και της οξικής κυπροτερόνης χρησιμοποιείται στη γυναικολογία από το 1978, η δοσολογία των δραστικών ουσιών έχει αλλάξει αρκετές φορές. Μόλις στα τέλη του 20ου αιώνα εμφανίστηκε το Diane 35, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό της σιγουριάς και της ασφάλειας. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό σε περισσότερο από το 99% των περιπτώσεων και δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες όταν λαμβάνεται σωστά. 

Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα των δισκίων Diane 35 στην Ελλάδα είναι ο κατασκευαστής. Το αντισυλληπτικό παράγεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Bayer, η οποία είναι γνωστή για τον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων. 

Σε ποιες περιπτώσεις συνταγογραφείται το Diane 35; 

Το αντισυλληπτικό προορίζεται για ενήλικες γυναίκες με υψηλή περιεκτικότητα σε ανδρογόνα στον οργανισμό. Η περίσσεια των ανδρικών ορμονών συνήθως συνοδεύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα: 

 • ακμή, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών μορφών με σχηματισμό υποδόριων οζιδίων. 
 • απώλεια μαλλιών στο κεφάλι. 
 • σμηγματόρροια. 
 • ενεργή τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα. 

Πριν αγοράσετε το Diane 35 απαιτείται διαβούλευση με έναν ειδικό. Το φάρμακο βοηθά μόνο σε καλλυντικά προβλήματα που προκαλούνται από ορμονικές ανισορροπίες. Εάν η ακμή ή η τριχόπτωση οφείλεται σε άλλες αιτίες, η λήψη φαρμάκων δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαταραχής. 

Χρήση και δοσολογία του φαρμάκου: 

Το αντισυλληπτικό περιέχει 36 μικρογραμμάρια αιθινυλοιστραδιόλης και 2 μιλιγραμμάρια οξικής κυπροτερόνης. Παίρνετε άνα 1 δισκίο Diane 35 για 3 εβδομάδες και μετά κάνετε ένα διάλειμμα 7 ημερών. Για να αποφύγετε λάθη, ανατρέξτε στο πρόγραμμα που αναγράφεται στο μπλίστερ. Στο τέλος ενός κύκλου λήψης (28 ημέρες), ξεκινήστε μια νέα συσκευασία. 

Η έναρξη λήψης του φαρμάκου εξαρτάται από τις μεθόδους αντισύλληψης που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν: 

 • Μέθοδος φραγμού, διακοπή της συνουσίας ή έλλειψη αντισύλληψης την πρώτη ημέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου. Επιτρέπεται η έναρξη την 2η – 5η  ημέρα, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικών για μια εβδομάδα. 
 • Μίνι χάπια, εμφυτεύματα, ενέσεις ή ένα ενδομήτριο σπείραμα προγεσταγόνου - την επόμενη μέρα μετά τη λήψη τελευταίας δόσης. 
 • Άλλα συνδυασμένα από του στόματος αντισυλληπτικά - την επόμενη μέρα μετά τη λήψη του τελευταίου χαπιού που περιέχει ορμόνες. 
 • Μετά από την άμβλωση στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης - αμέσως. 
 • Μετά τον τοκετό ή την άμβλωση στο ΙΙ τρίμηνο της εγκυμοσύνης - μετά από 21-28 ημέρες σε συμφωνία με τον γιατρό. 

Στην Ελλάδα τα δισκία Diane 35 θεωρούνται μία από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους για την πρόληψη της μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης. Όμως η παράλειψη της δόσης μειώνει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Εάν δεν λήψετε το φάρμακό σας έγκαιρα, πάρτε το χάπι σας μόλις το θυμηθείτε και τηρήστε το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Ο διπλασιασμός της δόσης δεν είναι απαραίτητος. Εάν καθυστερήσετε περισσότερες από 12 ώρες, χρησιμοποιήστε για την επόμενη εβδομάδα μια μέθοδο φραγμού αντισύλληψης. 

Πώς δρα το Diane 35; 

Το Diane 35 ρυθμίζει τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και το ορμονικό υπόβαθρο του γυναικείου σώματος: 

 Η αιθινυλοιστραδιόλη αναστέλλει την ωορρηξία, πυκνώνει τη βλέννα στον τράχηλο της μήτρας και αλλάζει την ύφη του ενδομητρίου, γεγονός που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης. Η δραστική ουσία μειώνει επίσης τη συχνότητα της επώδυνης εμμηνόρροιας και σταθεροποιεί τον μηνιαίο κύκλο. Με παρατεταμένη λήψη η ορμόνη ενισχύει τα οστά και αποτρέπει την ανάπτυξη ρευματοειδών παθήσεων. 

 Η οξική κυπροτερόνη αναστέλλει την παραγωγή ανδρογόνων. Η τακτική λήψη του φαρμάκου οδηγεί στην ομαλοποίηση του επιπέδου των ανδρικών ορμονών του στον οργανισμό. 

Ήδη μια εβδομάδα μετά την έναρξη της λήψης των δισκίων θα είστε σίγουρα προστατευμένη από την εγκυμοσύνη. Η ακμή, η σμηγματόρροια και άλλα αισθητικά προβλήματα συνήθως εξαφανίζονται μέσα σε 4 μήνες. 

Τα αποτελέσματα του Diane 35 είναι αναστρέψιμα. Οι αναπαραγωγικές ικανότητες του σώματος αποκαθίστανται μετά από 4-8 εβδομάδες μετά τη διακοπή της λήψης των δισκίων. Όταν είστε έτοιμη να συλλάβετε, αρκεί να σταματήσετε να λαμβάνετε το φάρμακο. 

Παρενέργειες: 

Τους πρώτους μήνες της λήψης του Diane 35 περίπου το 10% των γυναικών εμφανίζει κοιλιακό άλγος, αναγούλα, δυσάρεστες αισθήσεις στους μαστικούς αδένες και πονοκέφαλο. Σπανιότερα εμφανίζονται η διάρροια, οι έμετοι, οι συχνές εναλλαγές της διάθεσης, η κατάθλιψη. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχει δυσανεξία στους φακούς επαφής και αλλαγή της λίμπιντο. 

Οι γυναίκες που σχεδιάζουν να αγοράσουν το Diane 35 ανησυχούν συχνά για την πιθανή αύξηση βάρους. Σε κλινικές έρευνες το φάρμακο επηρέασε σημαντικά το σωματικό βάρος σε λίγο πάνω από το 4% των περιπτώσεων. 

Η αιθινυλοιστραδιόλη μπορεί να αυξήσει το ιξώδες του αίματος. Επομένως η λήψη αντισυλληπτικού αντενδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις και με προδιάθεση για θρόμβωση. 

Είναι δυνατή η λήψη του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; 

Πριν ξεκινήσετε να παίρνετε το Diane 35 πρέπει να αποκλείσετε την εγκυμοσύνη. Απαγορεύεται αυστηρά η λήψη του φαρμάκου κατά την εγκυμοσύνη. Η επίδραση των ορμονικών αντισυλληπτικών οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αναπτυξιακές διαταραχές του εμβρύου. 

Κατά τη διάρκεια της γαλουχίας η λήψη του αντισυλληπτικού επιτρέπεται μόνο εάν η γυναίκα έχει αρνηθεί το θηλασμό. 

Αν επιτρέπεται η οδήγηση του αυτοκινήτου μετά τη λήψη του φαρμάκου; 

Όταν παίρνετε το Diane 35 δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την οδήγηση. Το φάρμακο δεν επηρεάζει την κινητικότητα, την ταχύτητα αντίδρασης και την ικανότητα συγκέντρωσης. 

Αντισυλληπτικό φάρμακο και αλκοόλ: 

Το συνδυασμένο αντισυλληπτικό είναι συμβατό με το αλκοόλ. Οι γιατροί συστήνουν τον περιορισμό της ποσότητας των ισχυρών ποτών, καθώς η αιθυλική αλκοόλη επηρεάζει αρνητικά τις αναπαραγωγικές ικανότητες του σώματος και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη σύλληψη στο μέλλον. 

Σε ποιες περιπτώσεις το Diane 35 ενδέχεται να μην λειτουργεί; 

Τα δισκία Diane 35 προστατεύουν από τη σύλληψη στο 99,7% των περιπτώσεων. Πάνω από το 85% των γυναικών καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την ακμή, τη σμηγματόρροια και την τριχόπτωση. Το φάρμακο μπορεί να μην δράσει εάν λαμβάνεται άτακτα ή λόγω των ατομικών χαρακτηριστικών του οργανισμού. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση μετά από 4 μήνες θεραπείας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.