Αγορά Hydroxychloroquine 200mg (Plaquenil) στην Ελλάδα

Η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία ή ακτινοβολία, γενετικές ανωμαλίες, φάρμακα και σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να μετατρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε σημαντική απειλή για την υγεία. Τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού αρχίζουν να επιτίθενται σε υγιή κύτταρα, γεγονός που οδηγεί σε σοβαρές συνέπειες. Εάν δεν ξεκινήσει η έγκαιρη θεραπεία, αυξάνεται ο κίνδυνος μη αναστρέψιμης βλάβης των ιστών, αναπηρίας, ακόμη και θανάτου.

Για να καταπολεμήσετε τα πιο κοινά αυτοάνοσα νοσήματα, πρέπει να αγοράσετε Hydroxychloroquin. Το φάρμακο παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και στον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Χάρη στη μοναδική αρχή λειτουργίας του, το φάρμακο βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ελονοσίας και των δερματικών παθήσεων που προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Στην Ελλάδα το Hydroxychloroquin 200mg πωλείται με την επωνυμία «Plaquenil».

Plaquenil τιμή

Plaquenil Greece

Hydroxychloroquine

 • Ασφαλίστε τα δεδομένα
 • Ικανοποίηση είναι εγγυημένη!
 • 200 mg
 • 400 mg
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
15 pills 1.87€ 28.00€ παραγγελία
30 pills 1.77€ 53.00€ παραγγελία
60 pills 1.63€ 98.00€ παραγγελία
90 pills 1.47€ 132.00€ παραγγελία
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
10 pills 3.60€ 36.00€ παραγγελία
30 pills 3.07€ 92.00€ παραγγελία
60 pills 2.85€ 171.00€ παραγγελία

Τι είναι το Plaquenil;

Το Plaquenil είναι ένα φάρμακο με βάση την υδροξυχλωροκίνη που παράγεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi. Η δραστική ουσία δίνει ένα τριπλό αποτέλεσμα:

 • ανοσοκατασταλτικό.
 • αντιπρωτοζωικό (αποτελεσματικό μόνο κατά των παθογόνων της ελονοσίας).
 • αντιφλεγμονώδη.

Η υδροξυχλωροκίνη προέρχεται από την κινίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας. Σε σύγκριση με ένα φυσικό φάρμακο ένα συνθετικό ανάλογο απορροφάται πιο γρήγορα και δίνει πιο έντονο αποτέλεσμα.

Το Plaquenil έχει γίνει το κύριο φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία διαγνώσκεται σχεδόν στο 5% των ηλικιωμένων ανθρώπων στην Ελλάδα. Το φάρμακο είναι ένα σημαντικό στοιχείο της θεραπείας συντήρησης που βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Επίσης το φάρμακο προστατεύει υγιή όργανα και ιστούς από επιθέσεις του ανοσοποιητικού συστήματος στον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Σε ποιες περιπτώσεις συνταγογραφείται το Plaquenil;

Το Hydroxychloroquin συνιστάται για την πρόληψη και τη θεραπεία της ελονοσίας. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία ή τη Νότια Αμερική, το Plaquenil θα πρέπει να είναι στο κουτί πρώτων βοηθειών σας.

Το φάρμακο συνταγογραφείται για αυτοάνοσα νοσήματα:

 • ρευματοειδής αρθρίτιδα.
 • νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα.
 • συστηματικός και δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος.

Το Hydroxychloroquin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορισμένους τύπους φωτοδερματίτιδας. Η λήψη του φαρμάκου δικαιολογείται εάν το δερματικό εξάνθημα προκαλείται από την παθολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στην έκθεση στο ηλιακό φως.

Ληψη και δοσολογία του φαρμάκου:

Ένα δισκίο Plaquenil περιέχει 200mg υδροξυχλωροκίνη. Η δοσολογία του φαρμάκου επιλέγεται για το «ιδανικό» και όχι για το πραγματικό σωματικό βάρος. Αυτός ο δείκτης μπορεί να προσδιοριστεί από τον τύπο:

 • για γυναίκες - ύψος (σε εκατοστά) μείον 110.
 • για άνδρες - ύψος (σε εκατοστά) μείον 100.

Κατά τη ρευματοειδή αρθρίτιδα οι ενήλικες συνταγογραφούνται 6,5 mg Plaquenil ανά 1 κιλό σωματικού βάρους. Η αρχική δόση είναι συνήθως 2-3 δισκία, συντηρητική - 1-2 δισκία την ημέρα. Για 1 φορά επιτρέπεται να λαμβάνεται όχι περισσότερο από 1 δισκίο.

Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο θα πρέπει να λαμβάνουν 400mg υδροξυχλωροκίνης 1-2 φορές την ημέρα. Μετά την εξαφάνιση των πιο σοβαρών συμπτωμάτων η δόση του φαρμάκου μπορεί να μειωθεί στο μισό.

Για την πρόληψη της ελονοσίας πρέπει να παίρνετε 2 δισκία Plaquenil μία φορά κάθε 7 ημέρες για 2 εβδομάδες. Εάν δεν υπάρχει χρόνος για την ολοκληρωθεί ένας πλήρης κύκλος θεραπείας, η δόση αυξάνεται στα 800 mg 2 φορές την ημέρα με μεσοδιάστημα 6 ωρών. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται για άλλους 2 μήνες μετά την επιστροφή από ένα ταξίδι.

Εάν πρέπει να αγοράσετε Hydroxychloroquin για τη θεραπεία της ελονοσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε το φάρμακο σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • πρώτη ημέρα - 4 δισκία ταυτόχρονα και 2 ακόμη σε 6-8 ώρες.
 • δεύτερη και τρίτη ημέρα - 400 mg μία φορά.

Για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της φωτοδερματίτιδας αρκούν 200 mg Plaquenil την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται από τον γιατρό με βάση την αντίδραση του σώματος.

Παίρνετε αυτό το φάρμακο με φαγητό ή ένα ποτήρι γάλα. Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο χωρίς να το μασάτε. Τα αντιόξινα και ο καολίνης αντενδείκνυνται εντός 4 ωρών μετά τη χρήση του Plaquenil.

Η χρήση του φαρμάκου στην παιδιατρική:

Στην Ελλάδα τ Hydroxychloroquin 200 mg συνταγογραφείται για παιδιά με βάρος άνω των 30 κιλών. Η τυπική δόση για ανηλίκους είναι 6,5 mg/kg. Το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Για την ελονοσία, το Plaquenil λαμβάνεται 4 φορές:

 • για πρώτη φορά - 13 mg/kg αμέσως μετά από συνεννόηση με γιατρό.
 • για δεύτερη - 6,5 mg/kg σε 6 ώρες μετά την πρώτη.
 • για τρίτη - 6,5 mg/kg σε 18 ώρες μετά την προηγούμενη.
 • για τέταρτη - 6,5 mg/kg σε 24 ώρες μετά την προηγούμενη.

Πώς δρα το Hydroxychloroquin;

Η δραστική ουσία αναστέλλει τη δραστηριότητα των σωμάτων ανοσοσφαιρίνης lgM, τα οποία καταστρέφουν τους ιστούς των αρθρώσεων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης το φάρμακο μειώνει τη δραστηριότητα της κολλαγενάσης και της πρωτεάσης – ενζύμων που προκαλούν τη διάσπαση του χόνδρων.

Σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο το Hydroxychloroquin αναστέλλει τη δραστηριότητα των κυτοκινών - κυττάρων που ανταποκρίνονται στη διείσδυση μολυσματικών παραγόντων στο σώμα. Επίσης το φάρμακο εμποδίζει την απελευθέρωση προσταγλανδινών, ανακουφίζοντας τον πόνο και σταματώντας τη φλεγμονή.

Το Plaquenil διασφαλίζει τον θάνατο του μεγαλύτερου μέρους των πλασμωδίων που προκαλούν την ελονοσία. Το φάρμακο έχει πολύπλοκη επίδραση σε ολόκληρη την αποικία των παρασίτων, γεγονός που αποφεύγει την επανεμφάνιση της μόλυνσης.

Παρενέργειες:

Η υδροξυχλωροκίνη συνταγογραφείται στη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση για τη μείωση του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών:

 • αυξημένη διεγερσιμότητα, νευρικότητα,
 • απώλεια βάρους
 • δερματικό εξάνθημα, κνησμός.
 • πονοκέφαλος, ζάλη.
 • κοιλιακό άλγος, αναγούλα, έμετος.
 • εμβοές.

Το Plaquenil μπορεί να επιδεινώσει ορισμένα προβλήματα όρασης. Επομένως πριν πάρετε το φάρμακο, θα πρέπει να εξεταστείτε από οφθαλμίατρο. Με μακροχρόνια θεραπεία η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 6-12 μήνες.

Το Plaquenil είναι λιγότερο τοξικό από άλλα φάρμακα για αυτοάνοση νόσο. Επομένως, η αγορά του Hydroxychloroquin θεωρείται ο ασφαλέστερος τρόπος για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπορεί να λαμβάνεται το φάρμακο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η λήψη του Plaquenil κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύεται. Η έκθεση σε ένα ανθελονοσιακό φάρμακο μπορεί να οδηγήσει σε συγγενή κώφωση και προβλήματα όρασης σε ένα παιδί. Θα πρέπει επίσης να σταματήσετε το θηλασμό πριν τη λήψη Hydroxychloroquin.

Αν επιτρέπεται η οδήγηση του αυτοκινήτου μετά τη λήψη του φαρμάκου;

Είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η οδήγηση μόνο στο 3-4% των ασθενών, στους οποίους το Plaquenil προκαλεί ζάλη, νευρικότητα ή θολή όραση. Εάν δεν εμφανίζονται παρενέργειες, η οδήγηση αυτοκινήτου δεν απαγορεύεται.

Υδροξυχλωροκίνη και αλκοόλ:

Ο συνδυασμός του Plaquenil με αιθυλική αλκοόλη μπορεί να είναι επικίνδυνος για την υγεία. Συμβουλευτείτε με το γιατρό σας σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σε ποιες περιπτώσεις το Plaquenil μπορεί να μην λειτουργήσει;

Είναι καλύτερο να αγοράσετε το Hydroxychloroquin σε πρώιμο στάδιο της νόσου. Με την προχωρημένη μορφή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου μειώνεται. Εάν η θεραπεία ξεκινήσει έγκαιρα, μετά από 3-4 μήνες ο πόνος στις αρθρώσεις εξαφανίζεται, η ανοσοφλεγμονώδης διαδικασία επιβραδύνεται και η καταστροφή των χόνδρων σταματά.

Η υδροξυχλωροκίνη έχει αποδειχθεί στη θεραπεία του ήπιου έως μέτριου συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Το φάρμακο παρατείνει τη ζωή και βελτιώνει την ποιότητά του σε περισσότερο από το 80% των ασθενών με αυτή τη διάγνωση.