Lasix (furosemide)

Το Lazix είναι πολύ αποτελεσματικό διουρητικό που χρησιμοποιείται κατά τις καρδιακές παθήσεις, ασθένειες του ήπατος, των νεφρών και άλλων εσωτερικών οργάνων. Η δραστική ουσία Φουροσεμίδη, που περιέχεται στο φάρμακο, βοηθάει στην απομάκρυνση του υγρού από τους ιστούς και εξουδετερώνει τα οιδήματα. Το Lazix θα βοηθήσει να μειωθεί το φορτίο στα αιμοφόρα αγγεία και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αρτηριακής υπέρτασης.

Lasix τιμη

lasix χάπια

Lasix

 • Ασφαλίστε τα δεδομένα
 • Ικανοποίηση είναι εγγυημένη!
 • 40 mg
 • 100 mg
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
30 χάπια 1.43€ 43.00€ παραγγελία
60 χάπια 0.95€ 57.00€ παραγγελία
90 χάπια 0.73€ 66.00€ παραγγελία
ποσότητα τιμή ανά χάπι τιμή παραγγελία
20 χάπια 2.35€ 47.00€ παραγγελία
30 χάπια 1.83€ 55.00€ παραγγελία
60 χάπια 1.30€ 78.00€ παραγγελία
90 χάπια 1.12€ 101.00€ παραγγελία

Πώς ενεργεί το Lasix

Η Φουροσεμίδη εμποδίζει την απορρόφηση ιόντων νατρίου και χλωρίου από τα πρωτογενή ούρα. Έτσι η δραστική ουσία μειώνει την ποσότητα αλατιού στο σώμα, κι αυτό συμβάλλει στη γρήγορη απομάκρυνση του υγρού. Το φάρμακο έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Το φάρμακο μειώνει τον όγκο του αίματος και διαστέλλει τις μεγάλες φλέβες. Αυτό το γεγονός συμβάλλει στη μείωση της πίεσης σε ασθενείς που υποφέρουν από την αρτηριακή υπέρταση.

Το Lasix αρχίζει να δρά σε 30 λεπτά μετά τη λήψη του. Το διουρητικό αποτέλεσμα διαρκέι 2 ώρες. Σε 6-8- ώρες μετά από τη λήψη του το φάρμακο απομαρύνεται εντελώς από το σώμα.

Ενδείξεις για τη λήψη του Lasix

Το Lasix χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του σύνδρομου του οιδήματος, που εμφανίζεται κατά  τις εξής ασθένειες:

 • χρονική καρδιακή ανεπάρκεια,,
 • χρονική νεφρική ανεπάρκεια,,
 • κίρρωση του ήπατος που συνοδεύεται με την αύξηση της πίεσης στα γειτονικά αιμοφόρα αγγεία,,
 • οξεία ηπατική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή με σοβαρά εγκαύματα.

Το φάρμακο συνιστάται κατά τις σοβαρές μορφές της υπέρτασης. Μειώνει αρτηριακή πίεση ανακουφίζοντας τον πονοκέφαλο, τις ζαλάδες, το βούϊσμα σε αφτιά και άλλα συνοδευτικά συμπτώματα. Το φάρμακο είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι του εγκεφαλικού και πνευμονικού οιδήματος.

Το Lasix αξίζει να αγοράζουν οι έγκυοι γυναίκες που υποφέρουν από την οξεία τοξίκωση. Αλλά πριν από τη λήψη του φαρμάκου πρέπει να συμβουλευτούν με γιατρό.

Δόσεις του φαρμάκου

Το Lasix παρασκευάζεται σε από του στόματος δισκία. Ένα δισκίο περιέχει 40 mg Φουροσεμίδη.

Κατά τη θεραπεία των οιδημάτων που προκαλούνται από την καρδιακή ανεπάρκεια σε μεγάλους συνιστάται να παίρνουν 20-80 mg μια φορά την ημέρα. Αν το υγρό δεν απομακρύνεται αρκετά γρήγορα η δοσή μπορεί να αυξηθεί ως 160 mg. Ένας ασθενής πρέπει να παίρνει 2 δισκία το πρωϊ και το βράδυ.

Κατά τη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας χρειάζεται η λήψη των 240-320 mg την ημέρα.  Όταν η κατάσταση του ασθενούς σταθεροποιείται οι δώσεις μείωνονται. Μετά τη φάση ενεργού θεραπείας ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει τη λήψη του φαρμάκου μία φορά κάθε δύο ημέρες.

Η πολύπλοκη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης προβλέπει τη λήψη των 2 δισκίων Lasix την ημέρα. Συνήθως η ημερίσια δόση του φαρμάκου διαιρείται σε δύο λήψεις. Σε περίπτωση αν επίδραση του διουρητικού δεν είναι επαρκής, προσθέτουνται άλλα φάρμακα που μειώνουν την πίεση. Απαγορεύεται η αυθαίρετη λήψη του Lasix με άλλα αντιυπερτασικά φάρμακα. Ο ασθενής προηγουμένως πρέπει να πάρει εντολή του γιατρού, ο οποίος θα καθορίσει την ασφαλή και δραστική δόση του κάθε φαρμάκου.

Στην αρχή της θεραπείας με τη λήψη του Lasix o ασθενής πρέπει να επισκέφτεται τακτικά το νοσοκομείο και να κάνει ιατρική εξέταση. Ανάλογα με την αντίδραση του σώματός του ο γιατρός μπορεί να ρυθμίσει τη δόση του φαρμάκου.

Δόσεις του φαρμάκου για παιδιά και ηλικιωμένους

Κατά τη σωστή λήψη το Lasix είναι απόλυτα ασφαλές για παιδιά και ηλικιμένους ανθρώπους, Η αρχική δόση για παιδιά είναι 2 mg ανά ένα κιλό του βάρους του σώματος την ημέρα. Η δόση μπορεί να αυξηθεί ως 6 mg. Η λήψη της μεγάλης ποσότητας του φαρμάκου αποτελεί απειλή για την υγεία του παιδιού.

Στην πρακτική της γηριατρικής είναι απαραίτητο να επιλέξετε πολύ προσεκτικά τη δοσολογία του φαρμάκου. Οι γιατροί πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τη γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς, τη σοβαρότητα της ασθένειάς του και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σώματός του. Συνήθως πρώτα συνιστούν την ελάχιστη δόση του φαρμάκου και την αυξάνουν σταδιακά. Η επιθετική θεραπεία χρησιμοποιοείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Κανόνες της σωστής λήψης του Lasix

Το διουρητικό παίρνουν per os με τη μεγάλη ποσότηγτα νερού. Κατά την ανάγκη ένα δισκίο μπορεί να διαιρεθεί σε 2 λήψεις. Για να έχει το Lasix τη καλύτερη αποτελεσματικότητα και να μη βλάψει την υγεία σας πρέπει τα τηρείτε μερικούς κανόνες:

καλύτερα να παίρνετε το φάρμακο το πρωί. Αν διαιρήσετε τη δόση σε 2 λήψεις πρέπει να περάσουν 6-8 ώρες πριν από τη δεύτερη λήψη,
συμβουλεύεται να παίρνετε το φάρμακο νηστικοί. Η κατανάλωση του φαγητού καθυστερεί την απορρόφηση της Φουροσεμίδης,,
τις επόμενες μετά από τη λήψη του Lasix 2-3 ώρες πρέπει να απέχετε από την οδήγηση του  αυτοκινήτου και την εργασία που απαιτεί αυξημένη συγκέντρωση.

Πριν παραγγείλετε το Lasix συμβουλεύουμε να διαβάσετε τις λεπτομερείς οδηγίες χρήσης λαμβάνοντας υπ’ όψιν αντενδείξεις και παρενέργειες

Αντενδείξεις για τη λήψη του φαρμάκου

Στη λίστα των ανενδείξεων του Lasix βρίσκονται:

 • αλλεργία στην Φουροσεμίδη και άλλα συστατικά του φαρμάκου,
 • παραβίαση της εκροής των ούρων,
 • ανεπάρκεια όγκου του αίματος που κυκλοφορεί,
 • ηπατικό κώμα ή μεγάλη πίθανότητα της εμφάνισής του,
 • Αφυδάτωση.
 • οξεία ανεπάρκεια του καλίου και του νατρίου,
 • πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης (ως 12 εβδομάδες).

Οι ασθενέις που πάσχουν από ποδάγρα, φυματώδη φλόγωση, διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη πρέπει να ενημερώσουν το γιατρό σχετικά με τα προβλήματα της υγείας τους. Ένας ειδικός πρέπει να βλέπει όλη την εικόνα κατά τη συνταγογράφηση του Lasix.

Λήψη του Lasix κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης η λήψη του Lasix απαγορεύεται οριστικά. Μετά επιτρέπεται η χρήση του φαρμάκου αλλά μόνο με εντολή του γιατρού. Το Lasix θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από την τοξίκωση και θα κάνει την εγκυμοσύνη σας πιο άνετη.

Μερικοί ασθενείς που παίρνουν το Lasix, αντιμετωπίζουν τις εξής παρενέργειες:

 • ζάλη μετά από το απότομο σήκωμα από την οριζόντια θέση,
 • ξηροστομία, δίψα,
 • αλλαγή επιπέδου της χοληστερίνης
 • ανεπάρκεια ηλεκτρολυτών,
 • αλλεργικές αντιδράσεις
 • μυϊκή αδυναμία.

Η λήψη των μεγάλων δόσεων το Lasix οδηγεί στη μείωση του όγκου του αίματος που κυκλοφορεί και την αύξηση του κινδύνου της θρόμβωσης. Γι’ αυτο ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του γιατρού.

Άτομα που σχεδιάζουν να παραγγείλουν το Lasix οπωσδήποτε πρέπει να μάθουν τους κανόνες της λήψης του. Η μη σωστή χρήση του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει στην προσωρινή χειροτέρευση ή απώλεια της ακοής. Σπάνια αυξάνει την ευαισθησία στο ηλιακό φως. Οι ασθενείς που έχουν ανακαλύψει αυτήν την παρενέργεια το καλοκαίρι πρέπει να χρησιμοποιούν την κρέμα που προστατεύει το δέρμα τους από τις υπεριώδεις ακτίνες. Οι περισότερες παρενέργειες εξαφανίζονται μετά από τη ρύθμιση της δόσης του Lasix.

Όλες οι απόψεις των καταναλωτών ( 0 )

Σχόλια Πελατών