διαιτα

Όταν μιλάμε για την υγιεινή διατροφή πρέπει να προσθέσετε στην διατροφή τροφές που βοηθάνε στην απόκτηση μια επίπεδης κοιλιάς. Αυτές οι τροφές περιέχουν ίνες που βοηθάνε στην εξαφάνιση του πρηξίματος, αντιοξειδωτικά για να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας και πρωτεΐνες που βοηθάνε στην διατήρηση ενός υγιείς μεταβολισμού.

alli

Αμύγδαλα

Αυτοί οι εξαιρετική ξηρή καρποί είναι γεμάτα με ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο που είναι απαραίτητο για το οργανισμό για να παράγει ενέργεια, για την ανάπτυξη και την διατηρήσει του μυϊκού ιστού, και να ρυθμίζει τα επίπεδα της σακχάρου στο αίμα.

Αυγά

Τα αυγά είναι από τις αγαπημένες τροφές των διαιτολόγων καθώς είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν μια ισορροπημένα βασικά αμινοξέα. Το καλύτερο γεύμα για την κατανάλωσεί τους είναι το πρωινό. Τα αυγά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερίνη, 213 χιλιοστόγραμμα ανά αυγό, για αυτό όσοι έχουν υψηλή χοληστερόλη πρέπει να συμβουλευτούν τον ιατρό τους πριν τα προσθέσουν στην διατροφή τους.

Μήλα

Ένα μεγάλο μήλο περιέχει περίπου 5 γραμμάρια ίνες που βοηθάνε να αισθάνεστε γεμάτος. Τα μήλα περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται quercetin, το οποίο βοηθάει στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου, στην μείωση των βλαβών από την χοληστερόλη και βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων. Μια με δύο μήλα την ημέρα είναι μια καλή ποσότητα για να επωφελειθείτε από τις ιδιότητες τους.

Μούρα

Τα μούρα είναι γεμάτο από ίνες. Όσες περισσότερες ίνες καταναλώνετε τόσο λιγότερες θερμίδες απορροφούντε από την άλλες τροφές που τρώτε. Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνετε περίπου 25-30γρ την ημέρα. Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν τον ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν την ενέργεια.

Γιαούρτη

Τα προβιοτικά μικρόβια που περιέχουν τα περισσότερα γιαούρτια βοηθάνε στο να κρατήσετε το πεπτικό σύστημα υγιές, βοηθάνε στην μείωση των αερίων, του πρηξίματος και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Έρευνα έδειξε ότι όσοι λαμβάνουν ασβέστιο από το γιαούρτι μπορεί να χάσουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά, σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν ασβέστιο από άλλες πηγές.

Σολομό

Τα λιπαρά θαλασσινά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, και το σκουμπρί, είναι εξαιρετικές πηγές Ωμέγα 3 λιπαρά οξέων. Τα λιπαρά οξέα κάνουν το μεταβολισμό πιο αποτελεσματικό βοηθώντας στην αύξηση της καύσης του λίπους. Τα θαλασσινά μειώνουν την χώνεψη και εμποδίσουν την βουλιμία. Ο άγριος σολομός, αν κι ακριβότερος, περιέχει περισσότερα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από αυτό που εκτρέφονται σε ιχθυοτροφία.