Propecia (φιναστερίδη)

Η τριχόπτωση είναι η κύρια απειλή για την εμφάνιση των ανδρών στην ηλικία πάνω από 40 χρονών. Η εμφάνιση μη αισθητικών φαλακρών μπαλωμάτων σε αυτούς όχι μόνο προκαλεί δυσφορία, αλλά και μειώνει την ελκυστικότητά τους στα μάτια των γυναικών. Γι’ αυτό μόλις παρατηρήσετε πρώτα σημάδια της αλωπεκίας πρέπει να αγωράσετε το Propecia (φιναστερίδη). Η έγκαιρη λήψη του φαρμάκου θα φυλάξει το αγαπημένο σας χτένισμα. 

Η χρήση του Propecia δικαιώνεται σε οποιοδήποτε στάδιο της αλωπεκίας. Διεγείροντας τη λειτουργία των θυλακίων η Φιναστερίδη που είναι στο φάρμακο, ενισχύει τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών. Τα φαλακρά μπαλώματα στο κεφάλι εξαφανίζονται σε 9-12 ώρες.

φιναστερίδη

Propecia φιναστερίδη

Propecia

  • Ασφαλίστε τα δεδομένα
  • Ικανοποίηση είναι εγγυημένη!

Δράση του φαρμάκου

Σε 90% άνδρες η τριχόπτωση προκαλείται από την επίδραση της διυδροτεστοστερόνης. Αυτή η γεννητική ορμόνη συσσωρεύεται στα θυλάκια τρίχας εμποδίζοντας την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Μη λαμβάνοντας αρκετές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα μαλλιά πέφτουν σταδιακά.

Η αλωπεκία που προκαλείται από την επίδραση της διυδροτεστοστερόνης ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία. Η δυσλειτουργία εμφανίζεται λόγω των γενετικών ανωμαλίων και μεταδίδεται μέσω της αρσενικής γραμμής. Ο γιος του άνδρα, που μετά 40 χρομών άρχισε να χάνει τα μαλλιά του, το πιθανότερο, θα αντιμετώπίσει το ίδιο πρόβλημα.

Αν δε θέλετε να επηρεάσουν η ηλικία και η κληρονομικότητά σας το χτένισμά σας, πρέπει να αγοράσετε το Propecia. Η δραστική ουσία αναστέλλει την 5-άλφα-αναγωγάση – το ένζυμο, που είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό διυδροτεστοστερόνης.

Το επίπεδο της ορμόνης στο σώμα μειώνεται και αποκαθιστάται η ομαλή λειτουργία των θυλακίων. Εξάλλου η δραστική ουσία βελτιώνει την παροχή αίματος στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, που επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών.

Ενδείξεις για λήψη του φαρμάκου

Το Finasteride είναι αποτελεσματική μόνο κατά την ανδρογενετική αλωπεκία. Το φάρμακο δεν σταματά την τριχόπτωση που προκαλειται από τα προβλήματα, το άγχος, τα τραύματα του δέρματος και άλλους λόγους. Γι’ αυτό πρώτα πρέπει να σιγουρευτείτε, ότι η απωπεκία παρουσιάστηκε λόγω του υψηλού επιπέδου της διυδροτεστοστερόνης. Πριν αγοράσετε το Propecia περάστε πρώτα από τις κατάλληλες εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Πόσο δραστικό είναι το φάρμακο και πότε πρέπει να περιμένετε το αποτελέσματα

Το Propecia είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την ανδρογενετική αλωπεκία. Περισσότερο από 80% άνδρες, που παίρνουν το φάρμακο, έχουν καλά αποτελέσματα. Το φάρμακο σταματάει την τριχόπτωση και αποκαθιστά την εξέλιξη των μαλλιών.

Το αποτέλεσμα παρατηρείται ήδη μετά από 2-3 μήνες θραπείας. Στο φαλακρό σημείο εμφανίζεται ένα λεπτό χνούδι, που σε επόμενους 3-4 μήνες αναπτύσσεται και αποκτά το ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα μαλλιά. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 6-9 μήνες για να αποκαταστήσει το φάρμακο τα χαμένα μαλλιά.

Όσο νωρίτερα αγοράσετε το φάρμακο, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχενε να λυθεί αυτό το κοσμητικό πρόβλημα. Σε 7-10 νχρόνια μετά την τριχόπτωση το θυλάκιό του καλύπτεται με συνδετικό ιστό και είναι αδύνατο να αποκατασταθεί με τη βοήθεια του Propecia. Οι άνδρες που έχουν αγνοήσει εδώ και καιρό το πρόβλημα της αλωπεκίας χρειάζονται τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Λήψη του φαρμάκου

Πρέπει να παίρνετε το Finasteride μια φορά την ημέρα ανεξάρτητα από τη λήψη φαγητού. Οπωσδήποτε πρέπει να παίρνετε το δισκίο με νέρο ή οποιοδήποτε άλλο ποτό χωρίς αλκοόλ. Καλύτερο είναι να παίρνετε το φάρμακο μέχρι το μεσημέρι.

Συνιστώμενη δόση του Propecia: 1 δισκίο (1 mg Φιναστερίδη) ημερισίως. Η υπερδοσολογία αυξάνει την πιθανότητα να προκύψουν οι παρενέργειες και διαταράσσει την λειτουργία του προστάτη αδένα. Σε περίπτωση της κατά λάθος λήψης μεγάλου αριθμού δισκίων, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Το φάρμακο για την αλωπεκία δεν πρέπει να συνδυάζετε συχνά με ισχυρό αλκοόλ. Η αιθυλική αλκοόλη μειώνει την αποτελεσματικότητα της Φιναστερίδης και επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλουχα ποτά συχνότερα από μια φορά την εβδομάδα.

Αντενδείξεις και παρενέργειες του Finasteride

Απαγορεύεται αυστηρά να παίρνουν οι γυναίκες το Propecia. Το φάρμακο διαταράσσει την ισορροπία των ορμόνων και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα της υγείας. Μικρές δόσεις της Φιναστερίδης μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού απαγορεύεται ακόμα να αγόιξουν τα δισκία για να μη βλάψουν το παιδί.

Απαγορεύεται να παίρνουν το φάρμακο τα ανήλικα άτομα. Η επίδραση της Φιναστερίδης στον ανατυσσόμενο οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπετες συνέπειες. Φροντίστε να μην έχουν τα παιδιά πρόσβαση στο φάρμακο.

Δεν πρέπει να αγοράσουν το Propecia οι άνδρες που πάσχουν στα εξής:

  • σοβαρή ηπατική και νεφρική νόσο,
  • δυσλειτουργία των ενδοκρινών αδένων,
  • υπερευαισθησία στη Φιναστερίδη,
  • προβλήματα ούρησης.

Μειώνοντας το επίπεδο των ορμονών του φύλου το φάρμακο μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική ισχύ ενός άνδρα. Στις παρενέργεις του Propecia ανήκουν:

  • ήπιες μορφές της στυτικής δυσλειτουργίας (καθυστερημένη αντίδραση στη σεξουαλική διέγερση, μειωμένη ποιότητα ανέγερσης),
  • αυξημένη ένταση εκσπερμάτισης,
  • μειωμένη λίμπιντο.

Τις σεξουαλικές διαταραχές αντιμετωπίζουν όχι περισσότερο από 5% των ανδρών, που αγόρασαν το Propecia. Σε 90% των περιπτώσεων οι παρενέργειες εξαφανίζονται οι ίδιες κατά τους πρώτους τρεις μήνες της θεραπείας.

Σε υπόλοιπες περιπτώσεις οι άνδρες για την αποκατάσταση της σεξουαλικής λειτουργίας πρέπει να υποβλήθουν στη θεραπεία συντήρησης ή να χρισημοποιήσουν τα φάρμακα για την αύξηση της ισχύος.

Πάρα πολύ σπάνια το Propecia προκαλεί αλλεργικό εξάνθημα στο δέρμα και ταχυκαρδία. Κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών, λιγότερο από το 0,1% των ανδρών παραπονιόνταν για διακυμάνσεις της διάθεσης. Αν αντιμετωπίσετε τις αναφερόμενες διαταραχές; απευθυνθείτε στο νοσοκομείο.

Η Φιναστερίδη παραμορφώνει τα αποτελέσματα της ανάλυσης που είναι αναγκαία για τον προσδιορισμό της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Πριν κάνετε τεστ ενημερώστε τον γιατρό, ότι παίρνετε το φάρμακο για την αλωπεκία.

Όλες οι απόψεις των καταναλωτών ( 0 )

Σχόλια Πελατών