ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Σχεδόν όλοι ενδιαφερόμαστε να χάσουμε βάρος μόνο όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλουμε να κλέψουμε τα βλέμματα για θετικούς λόγους και όχι για να μας κοροϊδέψουν. Ένας άλλος λόγος που αρκετοί χάνουμε βάρος, είναι οι λεγόμενες ειδικές περιστάσεις, όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις ή ακόμη και τα reunion του σχολείου μας.

Πολλοί από εμάς, αν όχι όλοι, λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα με το βάρος μας, αλλά αυτό δε φαίνεται να μας απασχολεί και πολύ.

αδυνατισμα

Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μία γρήγορη και ίσως ακόμη και εξαντλητική δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα κάποια κιλά, αλλά φαίνεται πως δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ να διατηρήσουμε αυτά τα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, όλοι θέλουμε να χάσουμε βάρος, αλλά φαίνεται πως δεν ξέρουμε πως να διατηρήσουμε αυτή την απώλεια.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να επιδιώκουμε μόνιμο αδυνάτισμα. Να φροντίσουμε δηλαδή ώστε τα κιλά που θα χάσουμε να μην γυρίσουν ποτέ.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η διατήρηση των χαμένων κιλών; Μα ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός, έσω και προφανής: η παχυσαρκία είναι μια πολύ ανθυγιεινή κατάσταση, η οποία μπορεί να θέσει ακόμη και την ίδια τη ζωή μας σε κίνδυνο ή να μας στερήσει πολλές και σημαντικές χαρές της ζωής.

Υγιεινή ΔιατροφήΠρόκειται ίσως για το πιο σοβαρό και πιο διαδεδομένο πρόβλημα υγείας του 20ου και του 21ου αιώνα.

Πρόκειται όμως και για ένα πρόβλημα το οποίο είναι σχεδόν πάντα αντιμετωπίσιμο.

Το αδυνάτισμα λοιπόν θα πρέπει πλέον να πάψει να μας απασχολεί μόνο εφήμερα. Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα χάσουμε κάποια κιλά για μερικούς μήνες ή για μερικές ημέρες ακόμη. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα χάσουμε τα περιττά κιλά μας μια για πάντα.

Οι προσωρινές λύσεις σαφώς και δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Είναι στην ουσία σαν να βάζουμε λευκοπλάστ σε κάποιον που του έχει κοπεί η καρωτίδα. Η αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι αυτή που γίνεται αργά και σταθερά, χωρίς να πεινάει ή να υποφέρει κανείς.

Τα καλά νέα είναι ότι στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι αδυνατίσματος. Ξεκινούν από παραδοσιακές, όπως οι δίαιτες, η γυμναστική και η ρύθμιση της διατροφής και φθάνουν μέχρι και σε πιο “μοντέρνες”, όπως ας πούμε τα λεγόμενα συμπληρώματα αδυνατίσματος, δηλαδή ειδικά σκευάσματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να “συμπληρώνουν” διάφορες μεθόδους και προσπάθειες αδυνατίσματος.

Xenical

Στα άρθρα που ακολουθούν, θα δούμε αναλυτικά και εκτενώς αυτές τις μεθόδους. Εδώ θα κάνουμε μία απλή και πρώτη γνωριμία με τις πιο σημαντικές και διαδεδομένες από αυτές, έτσι ώστε να επιλέξετε καλύτερα αυτή που σας φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα και καλύτερη για τη περίπτωση σας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

1. Δίαιτα

ΔίαιταΗ δίαιτα είναι σίγουρα η πιο παλιά και παραδοσιακή μέθοδος αδυνατίσματος και αν γίνει σωστά, είναι και ο πιο αποτελεσματικός.

Βλέπετε δίαιτα σημαίνει πρόγραμμα διατροφής, δε σημαίνει αναγκαία πείνα και λιγότερο φαγητό! Σημαίνει ορθή διατροφή και αποφυγή των υπερβολών. Δε σημαίνει “κόβω το φαγητό μαχαίρι για λίγες μέρες”.

Οι λεγόμενες γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες, είναι και αυτές που οδηγούν στην γρήγορη επανάκτηση των κιλών που χάθηκαν. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο γρήγορα χάνει κάποιος βάρος, τόσο πιο γρήγορα θα το πάρει πίσω όταν τελειώσει η δίαιτα του και ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε να χάνει αυτό το βάρος.

Οι αποτελεσματικές δίαιτες λοιπόν, είναι αυτές που γίνονται αργά και μετατρέπονται σε νέες συνήθειες των ανθρώπων που τις κάνουν. Με άλλα λόγια, οι προσωρινές αυτές και νέες διατροφικές συνήθειες, γίνονται και μόνιμες.

2. Συμπληρώματα αδυνατίσματος

Συμπληρώματα αδυνατίσματοςΠρόκειται για σκευάσματα, κυρίως τεχνητά αλλά συνήθως με βάση κάποιο φρούτο όπως το Acai Berry και το mango, τα οποία “ενισχύουν” τις προσπάθειες αδυνατίσματος. Πως τις ενισχύουν;

Βοηθούν σημαντικά στον μεταβολισμό επιταχύνοντας τον και κάνοντας τον να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και φυσικά πολύ καλύτερα. Προσφέρουν επίσης πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως διατροφικά σκουπίδια, όπως τα λίπη.

Εννοείται όμως πως η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς η κατάχρηση τους μπορεί να φανεί επικίνδυνη για την υγεία στην χειρότερη περίπτωση ή απλά να μην επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Γι’ αυτό λοιπόν, η λήψη και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από συμβουλή ή ακόμη και υπό την επιτήρηση κάποιου γιατρού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτά τα σκευάσματα ή να τα χρησιμοποιείτε χωρίς να ρωτήσετε πρώτα κάποιον ειδικά.

3. Τα φυσικά προϊόντα

φυσικά προϊόντα αδυνατίσματοςΥπάρχουν και πολλά φυσικά προϊόντα, όπως τα περίφημα βότανα για αδυνάτισμα, τα οποία μπορούν να κάνουν πολύ πιο αποτελεσματική μία προσπάθεια απώλειας βάρους.

Αυτά τα φυσικά προϊόντα έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθάνε στο κάψιμο των λιπών που έχει το σώμα μας και που φυσικά είναι η κύρια πηγή του πάχους και της παχυσαρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη κατηγορία, πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε και τον πράσινο καφέ και το πράσινο τσάι.

Προσοχή όμως, αν και η αδυνατιστική τους δράση είναι αποδεδειγμένη και την αποδέχονται γενικά πολλοί ειδικοί και επιστήμονες, εννοείται πως δεν αρκεί απλά να τα πίνετε και μετά να τρώτε τον αγλέορα ή να μην κουνιέστε από την καρέκλα σας!

Η κατανάλωση τους θα πρέπει να συνδυάζεται με μία καλή και ήπια δίαιτα και κατά προτίμηση και με λίγη άσκηση. Μη πιστεύετε λοιπόν τις διαφημίσεις στις τηλεοράσεις και στα περιοδικά που υπόσχονται θαύματα και ακοπίαστο αδυνάτισμα.

4. Άσκηση

Δίαιτα και ΆσκησηΘα έχετε ακούσει που λένε “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για το αδυνάτισμα. Δεν αρκεί λοιπόν να κάνεις απλά δίαιτα ή να τρέφεσαι μόνο με υποκατάστατα γεύματος ή λαχανικά.

Θα πρέπει να σηκωθείς από την καρέκλα σου και να κουνηθείς λίγο. Να ασκηθείς δηλαδή. Προσοχή, δε λέμε να γίνεις μποντι μπιλντεράς ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι καν ανάγκη να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο. Αρκεί και λίγο περπάτημα ή τρέξιμο σε καθημερινή βάση ή όσο πιο συχνά γίνεται τέλος πάντων.

Η άσκηση λοιπόν θα κάνει πιο γρήγορη την απώλεια βάρους και θα βοηθήσει ώστε το τελικό αποτέλεσμα να συνοδεύεται και από ένα όμορφο σώμα, χωρίς ραγάδες και άλλα αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Αυτά τα λίγα λοιπόν προς το παρών για το αδυνάτισμα. Για περισσότερες πληροφορίες και πιο πολλά και αναλυτικά άρθρα, σας παραπέμπω στην στήλη αδυνάτισμα του blog μου!