Συμπτώματα Εγκυμοσύνης

Το σίγουρο είναι ότι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι παρόμοια με εκείνα τα σημάδια της αναμονής περιόδου και για αυτό ο ασφαλέστερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν είστε έγκυος, είναι το τεστ εγκυμοσύνης και η εξέταση αίματος.

εγκυμοσυνη

Τα κλασικά συμπτώματα μίας πιθανής εγκυσύνης είναι:

α. Αίσθημα κόπωσης: στις πρώτες εβδομάδες κύησης, αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης, γεγονός που δημιουργεί μία ασυνήθιστη κούραση στον οργανισμό.

β. Θερμοκρασία σώματος: η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει όταν έχετε ωορρηξία. Σε περίπτωση σύλληψης, η θερμοκρασία εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από την κανονική. Εάν παρακολουθείτε γενικά τη θερμοκρασία σας και μπορείτε να διαπιστώσετε την αύξησή της, τότε αυτό αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα σημάδια εγκυμοσύνης από τα πρώτα της στάδια.

γ. Αίσθημα ναυτίας: πολλές γυναίκες, νιώθουν ναυτία και τάση για εμετό στο διάστημα ανάμεσα στην δεύτερη και στην όγδοη εβδομάδα εγκυμοσύνης τους, την γνωστή ως «πρωινή αδιαθεσία» που, όμως, μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

δ. Αλλαγές στους μαστούς: υπάρχει πιθανότητα να αρχίσουν να μεγαλώνουν οι μαστοί σας και να αισθάνεστε κάποιον πόνο ή γαργάλημα ( όπως πριν την περίοδο ) στην αρχή της εγκυμοσύνης σας. Επίσης, οι φλέβες των μαστών μπορεί να γίνουν πιο έντονες και οι θηλές πιο σκουρόχρωμες.

ε. Συχνοουρία: μπορεί να παρατηρήσετε πως επισκέπτεστε συχνότερα, από ότι συνήθως, την τουαλέτα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα νεφρά σας δουλεύουν σκληρότερα για να μπορέσουν να αποβάλλουν υγρά του σώματός σας που προέρχονται από την υποστήριξη του εμβρύου.

στ. Αλλαγές στη διάθεσή σας και στρες: στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να νιώσετε απότομες αλλαγές στη διάθεσή σας. Αυτό οφείλεται στις αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας.

ζ. Αλλαγή προτιμήσεων στο φαγητό: υπάρχει πιθανότητα να αρχίσετε να τρώτε φαγητά που, εώς τώρα, δεν τρώγατε και να μην προτιμάτε φαγητά που υπήρξαν από τα αγαπημένα σας.

η. Καθυστέρηση: αναμφισβήτητα, αποτελεί το πιο προφανές σημάδι εγκυμοσύνης. Εάν έχετε καθυστέρηση περιόδου, και κάνετε τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγει θετικό, τότε οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι πάνω από 99%.